Berkleba
Heeft u vragen?
+31 (0)24 366 0621
info@berkleba.nl

26 jaar Berkleba

 

Sinds 1989

Het ontstaan van Berkleba begint op 1 april 1989 wanneer Frans Bernards zijn vaste baan bij Sellotape verruilt voor een bestaan als ondernemer. Hij start, samen met zijn vrouw Aartje, Berkleba. 

Met een kantoor aan huis in het Achterhoekse Toldijk en een magazijn op loopafstand groeit Berkleba uit tot een betrouwbare specialist in technische tapes. Een specialist die zich vanaf het begin weet te onderscheiden in de markt door zijn hoge kwaliteitsnorm, brede kennis en een hoogwaardig productenpakket.

 

Overname

Matthi Rietrae wordt in 2004 de nieuwe eigenaar van Berkleba. Frans en Matthi werken een aantal jaren intensief samen aan de ontwikkeling van nieuwe producten, uitbreiding van het assortiment en verdieping van de kennis.

 

Tape én lijm

Om te voldoen aan de vraag vanuit de markt gaat Berkleba eind 2011 een partnership aan met SCIGRIP®, onderdeel van het Amerikaanse IPS®.
In Europa één van de toonaangevende ontwikkelaars & fabrikanten van technisch hoogwaardige permanente lijmen. Met merknamen als: WELD-ON®, SCIGRIP®, MACROPLEXX® en HOLDTITE®.

Berkleba verwerft het importeurschap voor Nederland. Met deze stap kan Berkleba zijn productenpakket nog beter afstemmen op de markt.

 

European Adhesive Specialist

Met ook lijmen en kitten in het productenpakket van Berkleba worden de klantvragen over hechten en verbinden steeds complexer.

Om meer inzicht in deze materie te krijgen en om de klanten nóg beter te kunnen adviseren rondt Matthi Rietrae in 2012 de opleiding European Adhesive Specialist af. Berkleba heeft daarmee officieel een European Adhesive Specialist in huis. Deze titel staat garant voor een hoog kennisniveau dat uitzonderlijk is binnen de tape- en lijmwereld in Nederland.

 

Berkleba anno 2015

Nu, 26 jaar na oprichting, is Berkleba een bedrijf met een bijzonder concept in Nederland.
Uniek vanwege het zeer complete assortiment zelfklevende tapes en lijmen, in combinatie met het hoge kennisniveau op het gebied van hechten en chemisch verbinden.

 

Berkleba is tegenwoordig gevestigd in het Gelderse Wijchen. Het volledig geautomatiseerde magazijn is uitbesteed aan Huisman Group B.V. te Wijchen, partner in logistiek én warehousing. Samen met Huisman Group is Berkleba in staat om 98% van de orders binnen 1 à 2 werkdagen uit te leveren.

 

Wat kunt u verwachten van Berkleba? 

  • Een partner die met u meedenkt
  • Laagdrempelig
  • Hoog kennisniveau
  • Goede service
  • Levering uit voorraad
  • Probleemoplossers

Voor uitdaging in hechten vindt Berkleba de oplossing.

Berkleba bevestigt.