Berkleba
Heeft u vragen?
+31 (0)24 366 0621
info@berkleba.nl

Projecten

 

Project makelaarsborden tape

 

Een makelaar ziet natuurlijk niet graag dat de tape van zijn borden loslaat.

Maar… een makelaar zit ook niet te wachten op lijmresten op het glas van het huis dat hij net verkocht heeft.

Dat vraagt dus om de juiste tape. Dit moet een goed hechtende tape zijn die, onder alle (weers)omstandigheden het bord op zijn plaats houdt. Maar ook een tape die zich na gebruik gemakkelijk laat verwijderen. Zonder lijmresten.

Een moeilijke combinatie, van eigenschappen die zeer tegenstrijdig zijn.

Berkleba is deze uitdaging aangegaan en heeft, in samenwerking met de R&D afdeling van de fabrikant, een tape ontwikkeld met de juiste eigenschappen.

De tape is inmiddels uitvoerig getest door de markt en wordt succesvol toegepast.

Deze makelaarsborden tape is nu uit voorraad leverbaar in de afmeting 25mm x 50m (andere maten op aanvraag).

 

 

   

 

 

Project Wilhelminatoren Vaals

 

Begin 2011 werd Berkleba benaderd door een landelijk opererend bouwbedrijf dat voor een torenhoog probleem stond.

De nieuw te bouwen Wilhelminatoren op het Drielandenpunt in Vaals was in de afbouwfase aanbeland en er moesten steenstrips worden verlijmd op de pas gestort betonnen gevel. Omdat de betonnen gevel nog niet uitgehard was, bleek dit met de gebruikelijke middelen een onmogelijke opgave.

Wij bezochten de bouwplaats en overlegden met onze fabrikanten. Na uitgebreide tests en laboratoriumonderzoeken werd de aanbevolen lijm door de klant uitgeprobeerd en goed bevonden. Er is een lijmprotocol opgesteld en Berkleba heeft, samen met de fabrikant, het proces op de bouwplaats naar tevredenheid begeleid en bewaakt.

 

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de Wilhelminatoren?

 

 

 

   

 

 

 

Project bronbemaling

 

In nauwe samenwerking met diverse bronbemalers in Nederland is Berkleba erin geslaagd een product te ontwikkelen dat op alle fronten kan concurreren.

Tot voor kort was voor er voor deze toepassing maar één mogelijkheid voor de bronbemalers. Nu is er een alternatief verkrijgbaar in Nederland dat het wint op prijs, zonder in te leveren op de kwaliteit van de aanbieder die tot voor kort een monopoliepositie had.

Door samenwerking met de klanten en de R&D afdeling van onze fabrikant zijn we er in 2010 in geslaagd een tape te ontwikkelen die nu door diverse (grote) bronbemalers in Nederland naar tevredenheid wordt gebruikt.

Tijdens een praktijkbezoek aan een van onze klanten ontdekten we per toeval dat veel gebruikers moeite hadden om bij zeer lage temperaturen (-8°Celsius) het begin van het rolletje aan te breken.

Dit was voor ons aanleiding voor productverbetering. Met ingang van medio 2012 zullen alle rollen bronbemalingstape voortaan voorzien zijn van een ‘fingerlift’.

 

Zie voor foto's ook onze nieuwsrubriek.